Galerie Peter Bax

Aantal items: 0 Bedrag: € 0,00 bestellijst

kunstuitleen Sneek Sudwest Fryslan - ruim 400 kunstenaars in Stock

Kunstbegrippen & Technieken in de Kunst


FFotolitho
Fotolithografie of micro-fotolithografie is een techniek om kleine structuren aan te maken voor bijvoorbeeld een printplaat of ge´ntegreerde schakeling. De techniek bestaat erin, om eerst een zogenaamd masker (reticle), aan te maken waarop de structuur al dan niet vergroot staat en door belichting de structuur met een objectief af te beelden op een fotogevoelige laag (fotoresist). Daarna volgt een ontwikkelstap, waarbij het belichte of juist het onbelichte deel van de fotogevoelige laag wordt verwijderd. Voor printplaten bestaat het masker uit een glazen fotografische plaat of een kunststof fotografische film. De belichting gebeurt met ultraviolet lampen. Voor ge´ntegreerde schakelingen kan er gebruik worden gemaakt van een optische bron bijvoorbeeld een excimerlaser of niet-optische bron (elektronenbundel). De belichting gebeurt met behulp van een zogenaamde stepper of een scanner.


Figuratieve kunst
Kunst waarbij de voorstelling verwijst naar de werkelijkheid.


Fundamentele kunst
In deze stroming gingen de kunstenaars opzoek naar de essentie en betekenis van het schilderen, ze onderzochten in hun werk naar datgene wat een schilderij een schilderij maakt ( kleur, vormen, lijnen).


Futurisme
Avant-gardistische beweging in ItaliŰ en later ook in Rusland. In 1909 proclameerde de Italiaanse dichter Marinetti zijn Futuristisch Manifest. Het Futurisme (1908-ca.1918) was een veelomvattende cultureel maatschappelijke beweging die de moderne tijd met zijn nieuwe technieken en machines verheerlijkte. Mobiliteit, dynamiek, kracht en dramatiek zijn kenmerkende aspecten van het Futurisme. Ook de Sovjet Unie kende een futuristische beweging (ca.1911-ca.1917).Openingstijden:

  • Maandag: Gesloten
  • dinsdag: 13:30 - 18:00 uur
  • woensdag: 13:30 - 18:00 uur
  • donderdag: 13:30 - 18:00 uur
  • koopavond: Gesloten
  • vrijdag: 13:30 - 18:00 uur
  • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
  • zondag: Gesloten