Galerie Peter Bax

Aantal items: 0 Bedrag: € 0,00 bestellijst

kunstuitleen Sneek Sudwest Fryslan - ruim 400 kunstenaars in Stock

Kunstuitleen Sneek Súdwest Fryslân

* Kijk onderaan deze tekst voor het deelnemersreglement.

Kunstuitleen Sneek/Súdwest-Fryslân
voor bedrijf en particulier, door heel Friesland en ver daar buiten.
Nu ook juniorkunstuitleen van 0 tot 18 jaar.

Kunst inspireert en geeft kleur aan onze dagelijkse woon- of werkomgeving en levert een belangrijke bijdrage aan het imago van een bedrijf of instelling.
Voor een kleine vergoeding per maand is het mogelijk één of meerdere kunstwerken te lenen. Onze kunstuitleen hecht aan een hoog kwaliteitsniveau. De gevarieerde collectie omvat schilderijen en grafiek van ruim 375 kunstenaars waarvan de werken behoren tot verschillende stromingen binnen de hedendaagse kunst. Bekende en minder bekende kunstenaars.

Uitleen en verkoop

Alle werken zijn beschikbaar voor uitleen en verkoop. Door eerst te lenen voorkomt u wellicht een impulsaankoop. Aan het einde van de uitleentermijn van zes maanden beslist u het werk aan te kopen of om te ruilen.

Sparen terwijl u leent
U sluit één of meerdere abonnementen af. Per abonnement betaald u € 17,50 per maand, waarvan € 7,50 wordt gespaard. Per abonnement leent u maximaal 3 werken tot een waarde van
€ 1250,-. Uw spaartegoed kunt u op elk gewenst moment besteden voor aankopen uit onze galerie.

Lid worden
Bij inschrijving toont u een legitimatiebewijs, betaalt u het inschrijfgeld van € 15,00 en tekent een machtiging voor automatische incasso. Daarna kunt u de kunstwerken direct meenemen.
Na 6 maanden dient het kunstwerk weer geruild te worden. Eerder ruilen mag altijd. (Voor bedrijven geldt een uitleentermijn tot een jaar).
Het werk is door ons verzekerd, u heeft slechts een eigen risico van € 30,- per schadegeval.

Abonnement cadeau
De kunstuitleen behorend tot Galerie Peter Bax heeft ook cadeaubonnen voor de kunstuitleen, ook voor de juniorkunstuitleen. Een creatief geschenk dat de ontvanger een geheel nieuwe kijk op kunst kan bieden.
 
Ophangsystemen
Wij leveren diverse schilderij-ophangsystemen,  met en zonder verlichting, om de uitleenwerken op perfecte wijze te kunnen ophangen, zonder uw wanden te beschadigen.
 
Klik hier voor het deelnemersreglement.

Juniorkunstuitleen
Vanaf nu heeft Galerie & Kunstuitleen Peter Bax te Sneek als eerste in Friesland een afdeling juniorkunstuitleen. De doelgroep is breed: van 0 tot 18 jaar. In de collectie zijn werken opgenomen die door vader en zoon Bax geselecteerd zijn omdat zij zeer geschikt zijn voor de babykamer, kinderkamer of studeerkamer.  Ook is er kunst te vinden gemaakt door kinderen. Speciaal voor jongeren dus, het is dan ook niet de bedoeling dat volwassenen uit deze werken een keuze mogen maken.

Voor €7,50 per maand inclusief een deel spaartegoed kan echte kunst geleend worden. En de inschrijving voor een juniorkunstuitleen abonnement is gratis. Een juniorlid steunt met zijn of haar lidmaatschap een goed doel. Per maand wordt 10 % van het lidmaatschapsgeld gedoneerd aan KiKa. De stichting KiKa streeft naar meer onderzoek op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Door de galerie wordt dit bedrag ook nog eens verdubbeld. Ook wordt bij inschrijving een attentie aangeboden, waarmee KiKa tevens wordt gesteund. “Met hun juniorlidmaatschap leren kinderen al op jonge leeftijd kijken en omgaan met kunst terwijl zij tevens sparen en doneren aan een goed doel”, aldus Peter Bax.

De  juniorkunstuitleen ligt in het verlengde van de activiteiten op het gebied van kunsteducatie voor jongeren waaraan vanuit de galerie al jaren veel aandacht wordt geschonken. Galeriehouder Redmer Bax: “Kunst en cultuur daagt de hersenen uit om sleutelvaardigheden te ontwikkelen zoals zien, luisteren, reflecteren, aandacht geven, experimenteren en ruimtelijk denken. Stuk voor stuk vaardigheden die van groot belang zijn in de ontwikkeling van de jeugd.”

Sinds Redmer Bax actief is binnen het bedrijf wordt er steeds meer ingespeeld op kunsteducatie voor groepen jongeren, scholieren maar ook ouderen. Vanuit zijn onderwijsopleiding een logische ontwikkeling binnen de galerie. Redmer Bax: “En ook voor de regio is het belangrijk dat Kunsteducatie bereikbaar blijft voor alle scholen, nu de Kunst en Cultuurvakken steeds meer onder druk komen te staan.”
Hij probeert hiermee zijn passie voor het onderwijs in de Galerie te kunnen blijven toepassen. Zo zijn er  meerdere workshops ontwikkeld, afgestemd op de verschillende doelgroepen die een beroep doen op dit onderdeel van het bedrijf.
  


Openingstijden:

  • Maandag: Gesloten
  • dinsdag: 13:30 - 18:00 uur
  • woensdag: 13:30 - 18:00 uur
  • donderdag: 13:30 - 18:00 uur
  • koopavond: Gesloten
  • vrijdag: 13:30 - 18:00 uur
  • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
  • zondag: Gesloten