Galerie Peter Bax

Aantal items: 0 Bedrag: € 0,00 bestellijst

kunstuitleen Sneek Sudwest Fryslan - ruim 400 kunstenaars in Stock

Tuinen, Jan van

Zonder titel

Voor meer informatie bel, binnen de openingstijden, 0515-422772. Of stuur een e-mail: info@baxkunst.nl. Informeer ook naar onze gespreide betalingsmogelijkheden.
De geboren Sneker kunstenaar Jan van Tuinen (28 januari 1944) genoot zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool te Leeuwarden en vervolgens aan de Stichting Ateliers ’63 te Haarlem (afd. monumentaal). Hij woonde en werkte vele jaren in Sneek, daarna in Terzool, Hommerts en Leeuwarden om vervolgens weer terug te keren naar ‘zijn’ Sneek.
Al vanaf zijn jonge jaren waren Peter Bax en Jan van Tuinen bevriend. In de jaren zestig voerden zij gedrieŽn, samen met Folkert Postma, een aantal malen action painting sessies uit. Toen Jan nog werkzaam was als fotolithograaf bij drukkerij Flach in Sneek was hij stagebegeleider van Bax. Kort na zijn studie aan de grafische school in Eindhoven startte Peter Bax een reclamebureau waarbij Jan zijn eerste free-lance medewerker werd. Op en af ontmoetten zij elkaar in de jaren daarna.
“Toen ik in 1992 mijn deuren van de galerie annex kunstuitleen opende, was Jan ook daar opnieuw de eerste jaren nauw bij betrokken.” Aldus de galeriehouder. In 1994 organiseerden zij samen de jubileum expositie ‘Jan van Tuinen 25 jaar kunstenaar’ in de galerie, bij BAS en in koffiecafť De Draai. Dit was toen tevens zijn laatste expositie waarbij Jan afscheid wilde nemen van de kunst.
De laatste jaren was er weer sprake van dat hij zijn werk als kunstenaar weer wilde hervatten. Zijn gezondheid heeft dit echter niet toegelaten. Op 27 augustus 2012 overleed Jan, die in 1978 onder meer bekendheid verwierf met zijn spraakmakende Friese Vlag Project.
Een groot deel van de collectie schilderijen van Jan van Tuinen is middels de erven in het beheer gekomen van galerie Peter Bax, zowel voor verkoop als uitleen.

Prijs: € 1.050,00

Bestellen